Aktiviteter

Fi Luleå har många aktiviteter på gång, både för medlemmar och för allmänheten! Vi har oftast aktiviteter minst en gång per månad. Håll utkik på vår Facebooksida där vi skapar evenemang för varje aktivitet och kom in i den feministiska värmen! #Staypink!

*

F!lmkvällar med Fi Luleå

Då och då håller vi filmkvällar med efterföljande reflektion, för alla våra medlemmar. Vi har fått hjälp av experter från institutionen för svenska och didaktik vid LTU för detta projekt! Det rör sig om olika slags filmer och frågeställningarna varierar – men det är lika intressant varje gång!

Visningen är gratis för medlemmar, men vi mottar frivilliga bidrag för snacks och dryck. För dem som inte är medlemmar än, går det att lösa medlemsskap i dörren för bara 50 kr och sedan kan en komma på alla filmvisningar gratis resten av året. Kom på filmmys med andra feminister! 🙂

Filmer vi sett har varit t.ex. ”Eternal sunshine of the spotless mind”, The imitation game och Monica Z ! Filmförslag emottages gärna – föreslå din bästa feministiska film på vår facebooksida!

 

Uppdatering: Luleås Feministiska Filmförening har bildats! 

Vi vill lägga grunden för en feministisk fristad i Luleå när man vill slappna av. Därför har vi skapat en politiskt obunden Feministisk Filmförening genom vilken vi håller i filmkvällar. Tanken är inte att enbart se filmer som är feministiska, utan att använda våra rosa glasögon för att analysera de filmer vi ser.

 

F!ka med Fi Luleå

Vi håller även F!ka med Fi. Fikat skall vara en möjlighet för feminister – oberoende av politisk tillhörighet eller frånvaro av dito –  att träffas, prata och lära känna varandra i en trevlig miljö. Möjligheten kommer alltid finnas att stanna kvar och ställa politiska frågor för den som vill. Fikorna kommer att ha ett tema – tidigare teman har t.ex. varit terrorattentaten i Paris, barn och stereotyper, hur kvinnor och män porträtteras i reklam, etc – men vi ser till att komma ihåg presentationer och mys!

Alla feminister är välkomna! Kom själv eller ta med en kompis. Det värsta som kan hända är att du köper en kopp gott te och en bakelse eller smoothie och lär känna några smarta och glada feminister i Luleå. 🙂

 

Workshops – Feministisk reflektion

Vi håller även i workshops. Då går vi in på djupet i ett ämne, tar upp vilken forskning som finns och diskuterar igenom för- och motargument. Vi anser att det är mycket viktigt att grunda sina argument på fakta, statistik och vetenskap och därför delar vi med oss av sådan information som gör att ens feministiska åsikter kan försvaras med goda argument. Vi bryter av med att bjuda på fika och små aktiviteter som t.ex. ”heta stolen” mm. Ämnen vi tagit upp hittills har bl.a. varit löneskillnader mellan kvinnor och män, förlossningsvård, workshops om partiprogrammet etc.

Vi har haft det otroligt roligt på våra tidigare workshops och det har varit riktigt svårt att sluta på utsatt tid! Våra workshops har visat sig vara mycket givande, drivit fram grundliga diskussioner och bjudit på många skratt (och fantastiskt gott hemgjort fika!). För alla som älskar vetenskap, feminism och skratt är detta något vi rekommenderar starkt!

*

Några datum att uppmärksamma 2016

  • 8 mars – internationella kvinnodagen
  • 21 mars – FN-dagen mot rasdiskriminering
  • Almedalen
  • Pride
  • Musikens makt
  • 25 november – FN-dagen mot våld mot kvinnor

*

Så håll utkik på vår Facebooksida där vi skapar events för varje aktivitet och kom in i den feministiska värmen! #Staypink!

fi-luleå-aktiviteter-svart-liten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s